Hoe zorg ik ervoor dat WeDeclare goed aansluit op de boekhouding?

In de eerste plaats zorgt WeDeclare ervoor dat declaraties worden gedigitaliseerd en alle declaraties op 1 centrale plek veilig en online binnen komen. Daarna kunnen deze declaraties eenvoudig worden gecontroleerd en makkelijk worden verwerkt.

Tijdens de hierboven beschreven activiteiten van WeDeclare worden niet alleen de declaraties gedigitaliseerd maar ook verrijkt met informatie. En juist bij het verrijken van een declaratie, kun je het verschil maken als penningmeester en/of boekhouder van een vereniging, stichting of bedrijf door WeDeclare zo in te richten, dat dit aanluit op de boekhouding.

Hierbij is het belangrijk dat WeDeclare aan de achterkant ofwel in de beheer omgeving op de juiste manier is ingericht en dat de relevante informatie voor de boekhouding aan WeDeclare is toegevoegd. Denk daarbij aan referentiecodes van grootboeknummers en/of boekhoudposten, die bekend zijn in je boekhouding of in je boekhoudprogramma.

Vervolgens kan die relevante informatie voor de boekhouding eenvoudig toegevoegd worden aan de gedigitaliseerde declaratie, voordat deze wordt ingediend door de declarant zelf. Daarnaast kun je bij het controleren van de declaratie als je controleurs rechten hebt, de declaratie nog corrigeren of afwijzen, zodat je zeker weet dat de gedigitaliseerde declaratie correct is en aansluit op de boekhouding.

Nadat een declaratie goed is ingediend en na controle is goedgekeurd, dan is het mogelijk om de declaratie met de verrijkte informatie te exporteren naar de bank of naar de boekhouding. Hiervoor biedt WeDeclare meerdere export formaten aan zoals CSV, PDF en SEPA.

Wil je hiermee direct aan de slag en zelf ervaren, hoe dat in de praktijk werkt? Dan kun je gratis bij ons een account aanmaken en samen met ons WeDeclare gaan inrichten en testen. Wij helpen je daar graag bij. Een greep van de boekhoudpakketten waar WeDeclare op kan aansluiten zijn Conscribo, e-boekhouden en Mini pak.

Staat je boekhoudpakket er niet bij of heb je nog aanvullende vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en beantwoorden graag je vragen.

Tot nu toe zijn we nog geen boekhoudpakket of boekhoudprogramma tegen gekomen, waarbij het niet is gelukt om WeDeclare aan te laten sluiten op de boekhouding.

Team WeDeclare

info@wedeclare.nl

+31 6 413 999 05